Crema de zahar ars cu aroma de rom

de Bucataras Monica in Dulciuri, 15 Apr 2015 | 5593 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 1000ml lapte
  • 1 lamaie rasa
  • esenta rom
  • 1 cana zahar (pt tava)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu aroma de rom:

Intr-o tava/cratita se caramelizeaza cana de  zahar si se intinde apoi uniform caramelul obtinut  pe tot fundul si pe peretii recipientului, se lasa sa se intareasca.

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste si obtinem o spuma, adaugam lamaia si esenta de rom.

Se amesteca apoi cu laptele fiert si racit .

Punem amestecul obtinut in cratita peste zaharul caramel si lasam la cupor 45-50 minute la 180 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu aroma de rom" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Rocsi 1

16.04.2015, 10:26

Carmen_g 1

16.04.2015, 13:25

Motan, poate s-au modificat ingredientele intre timp, dar acum scrie 1000ml, adica 1L de lapte ceea ce e Ok.

mirela0911 1

16.04.2015, 13:30

Ce mult imi place!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars